
اویان نیوز: مدیر ستاد حوادث غیر مترقبه استانداری آذربایجان شرقی گفت: اثرات خشک شدن دریاچه اورمیه می تواند مناطقی تا استان قزوین را نیز تحت تاثیر قرار دهد و کمترین آثار خطرناک آن مواردی چون تاثیر منفی چشمگیر بر فعالیت های بخش کشاورزی و بیماری های غیر قابل علاج خواهد بود.
به گزارش اویان نیوز به نقل از مهر، شنبه ۹خرداد۹۴ خلیل ساعی در نخستین کنفرانس ملی علوم زمین و توسعه شهری در دانشگاه تبریز اظهار داشت: بحران دریاچه اورمیه در خوشبینانه ترین حالت حداقل چهار مورد از ۱۰ ریسک بزرگ جهان در سال ۲۰۱۴ را دارد.
به گفته این مسوول ۱۰ ریسک بزرگ جهان عبارتند از: بحران مالی در بخشهای کلیدی اقتصاد، بیکاری بالا و افزایش شغلهای پارهوقت، بحران آب، اختلاف درآمد شدید، شکست در تسکین و تطبیق با تغییر اقلیم، افزایش بیشتر بلایای طبیعی ناشی از رخدادهای آب و هوایی، شکست در حکمرانی جهانی، بحران غذا، شکست در مکانیزمهای مهم مالی – نهادی و ناپایداری عمیق اجتماعی و سیاسی.
وی با تاکید بر ضرورت توجه جدی به این بحران تصریح کرد: اگر چاره اندیشی لازم دراین خصوص صورت نگیرد، ریزگردهای حاصل از خشکی دریاچه اورمیه مناطقی تا ۶۰۰ کیلومتر یعنی تا استان قزوین را تحت الشعاع قرار خواهد داد و کمترین آثار خطرناک آن مواردی چون تاثیر منفی چشمگیر بر فعالیت های بخش کشاورزی و بیماری های غیر قابل علاج خواهد بود.
نخستین کنفرانس ملی علوم زمین و توسعه شهری، با حضور جمعی از مسئولان، مدیران، محققان، اساتید و دانشجویان این حوزه در دانشگاه تبریز برگزار شد.