
اختصاصی اویان نیوز : یکی از معضلات عمده ایران مرکزگرایی بی حد و حصر مقامات حکومتی و دولتی است که باعث تولید تبعیضهای نابجا می شود.
به گزارش اویان نیوز، با روی کار آمدن پهلوی اول، مفهومی تازه بر اصطلاحات سیاسی در ایران افزوده شد. از آن تاریخ تا به حال شوونیسم قومی، کارویژه دولت مدرن در ایران شده است. قدرت نفوذ شوونیسم فارسی در ایران به حدی است که حتی تغییر ساختار سیاسی نیز مانع از رشد آن نگردیده است.
اما با گسترش جنبش های هویت طلبانه در سالهای اخیر چشم هر بیننده بی طرف به آثار مخرب این مرض اجتماعی گشوده شده است.
یکی از نمایندگان مردم بلوچستان در مجلس در این مورد به تابناک گفت: در استان ما، برخی رفتارها و حرکتهای سیاسی، بیحرمتی به قوم بلوچ است.
حمیدرضا پشنگ ادامه داد: همچنین یکی از دغدغههای ما، ارج و بها دادن به شهروندان بلوچ در پستهای مدیریتی و جلوگیری از ضایع شدن حق و حقوق این عزیزان است. هماکنون مدیریت استان به نام قوم بلوچ، یکسری ظلمها و حقکشیهایی میکند که در تاریخ استان سیستان و بلوچستان بیسابقه است!
دبیر اول کمیسیون عمران با اشاره به مصادیق حقکشیها گفت: در پستهای مدیریتی کلان استان، با توجه به شاخص جمعیتی و میزان تحصیل کردههای قوم بلوچ، متأسفانه شمار بسیار معدودی از بلوچها در سمتهای مدیریتی این استان و کشور حضور دارند که همین تعداد معدود هم در حال حذف شدن هستند.
نماینده مردم خاش در مجلس در ادامه افزود: آقای استاندار در سخنانش اعلام میکند که ۸۰ درصد بخشداران از بلوچها هستند؛ اما باید بگوید چه میزان از مدیران کل و از معاونین مدیران و مدیرعامل شرکتها و چه تعداد از معاونین استانداری و فرمانداران شهرهای بزرگ از برادران تحصیلکرده و متعهد قوم بلوچ هستند؟!
استقلال نداشتن مدیران استانها و شهرستانهای پیرامونی ایران، در تصمیمسازی و برنامهریزی، یکی از اصلیترین معضلات مردم است که سبب شده تا بیشتر صاحبان سرمایه و تولید، ترجیح دهند برای کوتاه شدن مسیر بروکراسی اداری و دوندگیهای کلافه کننده اداری در شهرهای مرکزی ایران، پیشه خود را ادامه دهند.
استفاده از این خبر فقط با ذکر منبع ” اویان نیوز ” مجاز است.