
اویان نیوز: ۱۸۰ هکتار سبزیکاری در حاشیه فرودگاه و بلوار آیتالله نجفی همدان با آب فاضلاب آبیاری میشود و طرح احداث شهرک سبزی در همدان ۱۵سال است که خاک میخورد.
به گزارش اویان نیوز به نقل از فارس، ابوالقاسم سوزنچی رئیس خانه کشاورز همدان در نشست خانه کشاورز به آمارهای استفاده ۹۰ درصدی آب در بخش کشاورزی اشاره کرد و افزود: این موضوع اشتباه است چراکه طبق مطالعات ۷۰ درصد آب در بخش کشاورزی مصرف میشود و ۳۰ درصد پرت به دلیل فرسودگی سیستمها و سایر موارد داریم که به حساب کشاورز میگذارند.
وی با بیان اینکه کشاورز نهایتاً ۴۰ درصد بهرهوری از آب را دارد، تصریح کرد: دلیل این امر عدم تجهیز کشاورز به تجهیزات فنی و مکانیزاسیون است.
هدایتهای علمی خوب در احداث گلخانهها صورت گیرد
وی با بیان اینکه حداقل انتظار هدایتهای علمی خوب برای گلخانه است، خاطرنشان کرد: همدان کمآب است و با ایجاد گلخانه صرفهجویی در آب خواهیم داشت که ایجاد این بخش تاکنون رشد خوبی داشته اما آگاهانه نیست.
سوزنچی در بخشی دیگری از سخنانش به آبیاری ۱۸۰ هکتار سبزیکاری در حاشیه فرودگاه و بلوار آیتالله نجفی با آب فاضلاب اشاره کرد و افزود: ۷۵ تا ۸۰ درصد سبزیکاران در این منطقه از فاضلاب برای آبیاری استفاده میکنند که اداره بهداشت در این خصوص ورود کرد.
وی تصریح کرد: همه سبزیکاران به دادگاه احضار شدهاند در حالی که تعدادی دارای چاه و پروانه رسمی هستند.
رئیس خانه کشاورز همدان با بیان اینکه ۳۶۰ اشتغال در سبزیکاریها ایجاد شده که در صورت تعطیلی آنها ۳۶۰ نفر بیکار میشوند؛ پیشنهاد ارائه شده در خصوص ایجاد شهرک سبزی و سیفی را عنوان کرد و یادآور شد: پیشنهاد شده پشت پلیس راه همدان شهرک سبزی و صیفی دارای گلخانههای منعطف ایجاد و در کنار آن صنایع تبدیلی و بستهبندی نیز ایجاد شود.
خاک خوردن ۱۵ ساله طرح ایجاد شهرک سبزی در همدان
وی با بیان اینکه در صورت ایجاد شهرک سبزی و سیفی زمینهای زیر پوشش سبزیکاری به کمربند فضای سبز شهری تبدیل شود، تأکید کرد: با انجام این کار آینده تنفسی شهر نیز تأمین میشود اما متأسفانه این طرح ۱۵ سال است که خاک میخورد.
سوزنچی با تأکید بر اینکه در صورت تشکیل شهرک سبزی به صورت سالانه سبزی سالم خواهیم داشت، در ادامه خواستار تشکیل کمیسیون کشاورزی استان شد و اظهار کرد: تقاضا داریم این کمیسیون با حضور نماینده کشاورزان، تشکلهای عمومی کشاورزی و ادارات ذیربط شامل بهداشت، جهاد کشاورزی، آب و فاضلاب، محیط زیست، منابع طبیعی، دادگستری و نیروی انتظامی تشکیل شود.
وی تصمیمات اتخاذ شده مقامات اداری را تصمیمات عملیاتی خوبی ندانست و یادآرو شد: انتقال پساب از شهر همدان به نیروگاه مفتح خیانت به مردم و محیط زیست شهر همدان است و نیروگاه باید فکری برای خود کند.
بدقولیهای بیمه موجب کم رغبتی کشاورزان به بیمه محصولات
سوزنچی تصریح کرد: بیمه محصولات کشاورزی حتی برای محصول جو مخارج کشت را نیز تأمین نمیکند و بدقولیهای اداره بیمه در عمل به تعهدات موجب کمرغبتی کشاورزان به بیمه محصولات شده است.
وی با بیان اینکه در سال ۸۹ بیشترین علاقه کشاورزان به بیمه با پوشش ۷۵ تا ۸۰ درصدی بود، ادامه داد: اکنون این میزان به ۱۵ تا ۲۰ درصد و کمتر از این آمار رسیده و نرخها پاسخگو نیست و تعهدات انجام نشده است.
رئیس خانه کشاورز همدان در خصوص ارائه محصولات ارگانیک در بازار، خاطرنشان کرد: هیچ نظارتی بر محصولات ارگانیک ارائه شده در بازار نیست و برای تولید محصولات ارگانیک صیفیجات حداقل باید پنج سال کار شود و حمایتهای موکد دولتی نیاز است.
وی در خصوص کشت فراسرزمینی نیز با اشاره به مطالعه کامل در سه کشور برای انجام این کار، گفت: حمایتهای لازم از سوی دولت صورت نگرفته است.
رئیس خانه کشاورز همدان در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران در خصوص بیمه محصولات کشاورزی، بیان کرد: در ایران برای ۲۰۷محصول بیمه تعریف شده که متأسفانه در سرفصل بودجههای کشوری ریالی بودجه برای بیمه محصولات کشاورزی لحاظ نشده است.
وی به تعریف بودجه بیمه محصولات کشاورزی در سال ۹۴ اشاره کرد و افزود: این بودجه تخصیص نیافت و حتی مقدار زیادی از بیمه محصولات باغات در آن سال پرداخت نشده است.