
اختصاصی اویان نیوز : شهرستان قوشاچای (میاندوآب) نقطه اتصال سه استان آذربایجانغربی، آذربایجانشرقی و کردستان نقش مهمی در جغرافیای منطقه ایفا میکند. با توجه به حجم زیاد تردد مسافران از این مسیر و امکان وقوع حوادث جادهای، توجه هر چه بیشتر مسئولین ذیربط به امکانات جادهای و به ویژه ارائهی خدمات پزشکی و درمانی امری ضروری مینماید. این در حالی است که به دلیل نبود جراح مغز و اعصاب در کادر پزشکی بیمارستانهای قوشاچای ( میاندوآب ) و در مواقعی به علت عدم ارائهی خدمات تخصصی مناسب در هنگام وقوع تصادفات جادهای، صدمات جبرانناپذیری متوجه حادثه دیدگان سوانح جاده ای شده است.
شهرستان قوشاچای (میاندوآب) دارای دو بیمارستان عباسی و حضرت فاطمه زهرا(س) میباشد که ظرفیت کم سبب گردیده است تا این دو بیمارستان جوابگوی میزان مراجعهی مردم نباشد. بیمارستان عباسی در سال ۱۳۳۱ هجری شمسی به وسیلهی زهرا سلطان عزتالسلطنه دختر رضاقلیخان نظامالسلطنه احداث گردیده است.متاسفانه با گذشت بیش از ۶۰ سال، تقریبا سازههای این بیمارستان فرسوده شده و امکان توسعهی آن به دلیل قرار گیری در منطقهی مسکونی ممکن نیست. اگرچه در سالهای اخیر شاهد احداث زایشگاه و مکانهای خدمات درمانی بودهایم ولی همچنان اقدام موثری جهت ارتقای سطح بهداشت شهرستان صورت نگرفته است.
پس از گذشت بیش از دو سال از تصویب احداث فاز دوم بیمارستان حضرت فاطمهی زهرا(س) و بیمارستان جدید با ظرفیت ۲۶۰ تختخواب، هنوز اقدام عملی قابل توجهی برای احداث این پروژه به چشم نمیخورد. این در حالی است که حمید جلالی فرماندار میاندوآب در ۲۲ آذر سال ۱۳۹۱ از افتتاح بیمارستان فاطمیهی قوشاچای (میاندوآب) در سه ماه نخست سال ۱۳۹۲ به عنوان یکی از پروژههای مهر ماندگار خبر داده است.
مدیریت ضعیف شبکهی بهداشت و درمان قوشاچای (میاندوآب) و عدم نظارت صحیح مسئولین امر در مورد طرح پزشک خانوادهی روستایی در مراکز خدمات درمانی سبب گردیده است تا پزشکان این طرح زمان کمتری را به ارائهی خدمات پزشکی در محل خدمت خود اختصاص دهند و مردم روستاها در هنگام مراجعه سرپایی به بیمارستانها مجبور به پرداخت این هزینهها میگردند. بازرسی صحیح شبکهی بهداشت و درمان میتواند در کاهش هزینههای اضافی این مردم نقش به سزایی داشته باشد.
عدم مدیریت در تعداد ویزیتهای پزشکان متخصص بیمارستان سبب گردیده است تا این پزشکان که موظف به قبول روزانه ۳۰ مریض میباشند قبل از اتمام وقت اداری و ویزیت این تعداد مریض به ارائهی خدمات در مطب خود بپردازند همچنین بیماران سرپایی مراجعه کننده جهت سونوگرافی نیز با وجود دستگاه سونوگرافی در هر دو بیمارستان به دلیل عدم نظارت صحیح بر روی مسئولین، مجبور به تحمل هزینههای سنگین سونوگرافی مطبهای خصوصی می گردند.
بانک خون میاندوآب نیز به دلیل فقدان آزمایشگاه و تجهیزات مورد نیاز تنها قادر به خونگیری است و خونهای دریافتی از شهروندان میاندوآب، جهت انجام آزمایشات تخصصی به شهرستان مهاباد فرستاده میشود. این امر سبب گردیده است تا بانک خون میاندوآب علیرغم اهدای خون توسط شهروندان، دارای مشکلات وجود گروههای خونی مختلف باشد. در تاسوعا و عاشورای سال ۱۳۹۱ نزدیک به ۵۰۰ کیسه خون اهدایی شهروندان میاندوآب به بانک خون مهاباد انتقال داده شده است.
با وجود تجهیز بخش اورژانس بیمارستان عباسی، عدم نظارت صحیح موجب گردیده است تا پزشکان متخصص آنکال (دردسترس) با تاخیر بر بالین بیماران حاضر شوند که این امر فوت برخی بیماران اورژانسی از جمله بیماران تصادفی و زنان حامله را سبب میگردد. عدم وجود تاکسی تلفنی شبانهروزی در سطح شهر نیز سبب گردیده است تا آمبولانسهای بیمارستان علیرغم هزینهبر بودن مجبور به جبران این کمبودها گردند.
در شهرستان قوشاچای (میاندوآب) به جز مرکز ام. آر. آی تازه تاسیس، خدمات تخصصی دیگری ارائه نمیشود. اعزام و یا مراجعهی بیماران به شهرهای اطراف در نتیجهی عدم ارائهی خدمات تخصصی در قوشاچای (میاندوآب) علاوه بر خطرات احتمالی، حامل هزینههای گزافی برای بیماران نیز میباشد.
با توجه به نقل مکان هر سالهی پزشکان متخصص شهر به شهرهای دیگر، شبکهی بهداشت و درمان قوشاچای (میاندوآب) آسیب جدی میبیند که در صورت بیتوجهی مسئولین به این امر، مردم شهر متحمل خسارات خواهند گردید.عدم ارائه برخی خدمات تخصصی و اعزام بیماران به شهرهای دیگر، کمبود داروهای بیماران دیالیزی و شیمی درمانی و فرسوده شدن دستگاه سی. تی. اسکن موجود در بیمارستان از جمله مواردی است که متولیان حوزهی سلامت شهرستان باید جوابگوی آن باشند.
استفاده از این خبر فقط با ذکر منبع ” اویان نیوز ” مجاز است.
سابقه خیر در اویان نیوز:
نارضایتی مردم قوشا چای از کمبود پزشک متخصص