
اویان نیوز: دستور ترامپ درباره منع ورود پناهجویان و شهروندان هفت کشور به آمریکا واکنش های گسترده ای را به همراه داشته است.
به گزارش اویان نیوز به نقل از بی بی سی فارسی، اقدام دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در مورد بستن مرزهای این کشور به روی پناهجویان به مدت ۴ ماه و همچنین توقف صدور ویزا برای شهروندان هفت کشور عمدتا مسلمان به مدت سه ماه با واکنشهای گستردهای روبرو شده است.
این کشورها شامل ایران، عراق، لیبی، سومالی، سودان، سوریه و یمن است.
آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد از آمریکا خواسته است تا از پناهجویانی که از جنگ و آزار واذیت گریختهاند، همچنان حمایت کن
آژانس پناهندگان سازمان ملل و سازمان بین المللی مهاجرت گفتهاند که نیاز پناهجویان و مهاجران به کمک هرگز تا به این حد نبوده است.
گروههای حقوق بشری این اقدامات را تبعیض آمیز دانسته و گفتهاند که ارتباطی بین پناهجویان سوری در آمریکا و تروریسم وجود ندارد.
آقای ترامپ روز گذشته جمعه ۲۷ ژانویه( ۸ بهمن) فرمانی را با هدف “حفاظت از آمریکا در مقابل حملات تروریستی” امضا کرد.
براساس این دستور برنامه ورود پناهجویان به خاک آمریکا به مدت ۱۲۰ روز متوقف می شود.
گروههای مدنی طرفدار مهاجران و پناهندگان می گویند که در حال بررسی جزئیات دستور العملهای جدید آقای ترامپ هستند و در برابر مواردی که خلاف قانون اساسی باشد دست به اقدام خواهند زد.
منتقدان در شبکه های اجتماعی از تقارن روز امضای این فرمان با روزیادبود قربانیان هولوکاست ابراز شگفتی کردند.
اتحادیه آزادیهای مدنی آمریکا گفته است که بستن درها به روی پناهجویان به دست کسانی انجام میشود که هدفشان صدمه زدن به آمریکاست.
بیل دی بلاسیو، شهردار نیویورک گفت که او «عمیقا ناراحت» است و دونالد ترامپ برخلاف اعتقادات بنیادی کشور،«پیام متفاوت وقیحانهای» فرستاده است.
کامالاهریس سناتور دموکرات از کالیفرنیا نوشت که این دستور در روز یادبود هولوکاست امضا شده است: «اشتباه نکنید این دستوری برای منع کردن ورود مسلمانان است».
وزیر خارجه فرانسه هم امروز از سیاستهای تازه آقای ترامپ برای ممنوعیت ورود مسلمانان مخصوصا مهاجران سوری به شدت انتقاد کرده است.
شرکت گوگل نیز از برخی از کارکنانش که به خارج از آمریکا سفر کردهاند، خواسته است تا هر چه سریعتر به کشور بازگردند.
مارک زاکربرگ، مدیرعامل فیسبوک، جمعه شب در پستی فیسبوکی نسبت به سیاستهای دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، در قبال مهاجران ابراز نگرانی کرد. زاکربرگ در صفحه فیسبوک خود نوشت همانند او افراد بسیاری از فرمان جدید ترامپ نگران شدهاند.
«روسای جمهوری آمریکا از هر دوحزب برای چندین دهه درهای کشور را به روی کسانی که از خشونت و سرکوب می گریزند باز کرده بودند».
«در جریان هولوکاست، ما از دادن اجازه ورود به پناهجویانی مثل آن فرانک به کشورمان ناکام ماندیم. نباید بگذاریم تاریخ دوباره تکرار شود».
الیزابت وارن، یکی دیگر از سناتورهای دموکرات این فرمان را «خیانت به ارزشهای آمریکا» دانسته است.
محمد الراوی، روزنامه نگاری عراقی ساکن آمریکا در فیسبوک خود گفته است که در قطر مانع از سفر پدرش به مقصد لس آنجلس شده اند.
جمال عبدی از شورای ملی ایرانیان آمریکا به سازمان غیرانتفاعی پروپابلیکا گفته است: «ما نمی دانیم که این مسئله چگونه بر مردم تاثیر می گذارد».
شورای روابط اسلامی آمریکا هم گفته است که دادخواستی را علیه این فرمان ترامپ ارائه می دهد.
این در حالی است که برخی از جمهوریخواهان از جمله پل رایان، رئیس مجلس نمایندگان از این اقدام آقای ترامپ استقبال کردند. آقای رایان گفته است که حال زمان بازنگری مجدد و مستحکم کردن روند اخذ ویزا است.
حسن روحانی، رئیس جمهور ایران هم در واکنش به صحبتهای ترامپ در مورد کشیدن یک دیوار مرزی بین این کشور و مکزیک گفته است «امروز زمانی نیست که بین ملتها دیوار کشیده شود؛ یادشان رفته است که سالیان پیش دیوار برلین فرو ریخت، اگر هم دیواری وجود دارد، باید آن را برداشت».
ترانه علیدوستی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی که نامزد اسکار شده است اخیرا در توییتر خود نوشت: «طرح ممنوعیت ویزا ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا برای ایرانیان نژادپرستانه است. اگرچه مشخص نیست که چنین طرحی در خصوص مراسم فرهنگی اجرایی است یا خیر، من در اعتراض به چنین اقدامی برای اسکار به آمریکا نخواهم رفت».