
اویان نیوز: یک روانشناس تاکید کرد: کسانی که مطالعه میکنند کمتر دچار آلزایمر میشوند.
به گزارش اویان نیوز به نقل از ایسنا، “احسان فکور” گفت: والدین باید توجه کنند که کتابهایی که برای کودک خود تهیه میکنند با استعداد، سلیقه و ویژگیهای کودک سازگاری داشته باشد تا انگیزه مطالعه در او به وجود آورد. لذا لازم است والدین فهرستی از سلایق کودک تهیه کرده و براساس آن برای وی خرید کنند زیرا اگر براساس سلیقه خود برای فرزند کتاب بخرند نتیجه عکس داده و کتاب خوانده نمیشود گرچه گاهی ممکن است سلیقه کودک و والدین باهم همسو باشد.
وی افزود: والدین باید عوامل مداخله گرانه برای مطالعه را شناخته و حذف کنند مثلاً زمان، مکان، محیط، نور و آرامش در زمان مطالعه فراهم باشد زیرا در کنار تلویزیون و در مکانهایی که بسیار گرم یا سرد و پرسروصدا هستند نمیتوان مطالعه کرد و برنامه مشخصی برای مطالعه در نظر گرفته شود تا کودکان علاوه بر آموزش برنامهریزی، به مطالعه خود نیز برسند.
این کارشناس ارشد روانشناسی خاطرنشان کرد: براساس یک مسئله رواشناختی لازم است والدین به فرزندان خود تلقین کنند که مطالعه را بیشتر از هر چیزی دوست دارند زیرا این نگاه در اندیشه او ثبت میشود.
وی اظهار کرد: والدین آگاهی لازم را به صورت درونی به کودک بدهند که برای آموزش از کتابهای سخت شروع نکنند و از کتاب ساده مطالعه را آغاز کرده و اندک اندک به سمت کتابهای سخت بروند و به کودک آموزش داده شود که پس از مطالعه به خود پاداش دهند زیرا احساس میکنند که این یک کار خوشایند است البته باید توجه شود که این پاداش توسط کودک به خودش داده شود زیرا اگر والدین به او پاداش دهند کودک شرطی میشود.
فکور تصریح کرد: موضوع دیگری اهمیت زیادی دارد این است که والدین خودشان اهل مطالعه باشند زیرا کودک با یک رفتار تطبیقی به سمت کتابخوانی میرود و در این موارد گاهی نیاز به تاکید پدر و مادر به کودک برای کتابخوانی نیست.
وی یادآور شد: اگر از مغز استفاده نشود دچار پیری زودرس میشود و آلزایمر بیشتر سراغ کسانی میرود که اهل مطالعه نیستند وجود دانشمندانی که در سن ۸۰ سالگی کتاب مینویسند موید این موضوع است لذا تاکید بر کتابخوانی برای سالمندان میشود.