
اویان نیوز: دبیر ستاد احیای دریاچه اورمیه گفت: در حال حاضر دریاچه اورمیه تنها ۶ درصد آب دارد و ۹۴ درصد آن خشک شده است.
به گزارش اویان نیوز به نقل از خبرگزاری فارس، عیسی کلانتری ظهر دیروز در نشست یک روزه هماندیشی احیا دریاچه اورمیه که با حضور مدیران استانی و دانشگاهیان برگزار شد با بیان اینکه راهکارهای اجرایی با پشتوانه علمی تا پایان اردیبهشت به دولت ارائه خواهد شد، اظهار داشت: با توجه به پنج ماه کار مطالعاتی و علمی با همکاری اساتید دانشگاهها، سازمانها، ادارات، تشکلهای مردمی و استانداریها، پیگیری کارها آسان نیست و بسیار پیچیده است.
دبیر ستاد احیای دریاچه اورمیه گفت ادامه داد: اصل دوم در احیای دریاچه اورمیه تامین کسری آب از حوضه آبریز منطقه است که با توجه به تحقیقات انجام شده با همت مردم میتوان تحقق بخشید اما این کار زمانبر است.
کلانتری در ادامه تصریح کرد: در حال حاضر دریاچه اورمیه تنها ۶ درصد آب دارد و ۹۴ درصد آن خشک شده است.
وی با بیان اینکه بدون دریاچه اورمیه زندگی در شهر تبریز ممکن نخواهد بود، اضافه کرد: طرحهای مختلفی برای جلوگیری از به وجود آمدن این وضعیت داریم که یکی از آنها دادن حقآبه دریاچه از مصارف فعلی است.
کلانتری با اشاره به بررسی دستورات ۱۹ گانه مصوب دولت قبلی گفت:همه این مصوبات باید دوباره مورد بررسی قرار گیرد چون برخی از این راهکارها غلط بوده و برخی نیز وظایف ذاتی سازمانهای مرتبط است و اجرای آنها دردی را دوا نکرده و کمکی به افزایش سطح آب این دریاچه نمیکند.
وی با تاکید بر اینکه انتقال آب بینحوزهای، آخرین اولویت ماست، افزود: انتقال آب رودخانه “زاب” به میزان ۷۰۰ میلیون متر مکعب در سال، کاهش مصرف آب، صرفهجویی، بهرهوری از آب به هر قیمتی که شده همچنین بکارگیری فکرهای جدید در این مورد از طرحهای دیگر است.
دبیر ستاد احیای دریاچه اورمیه با اشاره به بررسی طرح انتقال آب از دریای خزر گفت: انتقال آب خزر نیز به عنوان راهکاری که هیچیک از محققان داخلی و خارجی با آن موافق نیستند، مطرح بوده و در حال مطالعه و بررسی است اما در اولویت نیست.
وی بیان کرد: احیای دریاچه اورمیه به آن صورتیکه تصور میشود کار آسانی نیست و پیچیدگیهای خاص خود را دارد، عوامل پیچیدگی کار بررسی شده و اطلاع داریم.
کلانتری با اشاره به مصرف سالانه ۵ میلیارد متر مکعب آب شیرین در این حوزه افزود: متاسفانه در ازای مصرف هر متر مکعب آب در این حوزه، ۲۰ سنت درآمد کشاورزی داریم که در مقایسه با قیمت آب در کشورهای منطقه، کاملاً ضررده است.
دبیر ستاد احیای دریاچه اورمیه، انتقال آب رودخانه “زاب” به این دریاچه را ضروری خواند و افزود: متاسفانه انتقال آب این رودخانه در صورت تامین به موقع اعتبار تا قبل از فروردین ماه سال ۹۸ صورت نمیگیرد و در کنار آن، انتقال آب خزر نیز به عنوان راهکاری که هیچیک از محققان داخلی و خارجی با آن موافق نیستند مطرح بوده و در حال مطالعه و بررسی است.
وی با بیان اینکه متاسفانه تا به این زمان کسانیکه در معرض این تهدید بودهاند، نامحرم تلقی شدهاند و از وضعیت این دریاچه بیاطلاع ماندهاند، خاطرنشان کرد: با آگاه کردن مردم خطرات خشک شدن کمتر خواهد بود و بدون حضور و مشارکت مردم نمیتوان گامی برداشت.